Pracovný balík 1

Riadenie projektu

Aktivity v rámci pracovného balíka 1 sú navrhnuté s cieľom plánovať, koordinovať a kontrolovať všetky fázy projektu pre dosiahnutie cielov projektu FUCIN v rámci časových obmedzení a dostupných zdrojov. Efektívne riadenie zdrojov, presné plánovanie a neustále monitorovanie sú základom na riešenie výziev a dosiahnutie pozitívnych výsledkov.

  • Všetky výsledky vytvorené v rámci projektu budú ľahko dostupné.
  • Plán riadenia projektu bude implementovaný
  • Plán riadenia kvality s konkrétnym hodnotiacim protokolom na posúdenie kvality a kontrolovanie vývoja projektu bude vypracovaný
  • Bude zavedený plán riadenia rizík a nepredvídaných udalostí s cieľom predchádzať rizikám, čo najskôr ich vyriešiť a v prípade že nastanú, minimalizovať ich dopad.
  • Online stretnutia prostredníctvom online platforiem a TPM budú organizované online pre lepšiu a inkluzívnu účasť všetkých zástupcov partnerov.

Pracovný balík 2

Participatívny rozvoj komunity medzi študentmi a mestom

Konkrétnymi cieľmi pracovného balíka 2 sú rozvoj participatívnej komunity medzi študentmi a mestom a zvýšenie povedomia o lokálnych a európskych zelených a environmentálnych praktikách.

Aktivity pracovného balíka 2 sú navrhnuté s cieľom zmenšiť odstup medzi študentmi, teda mladými občanmi, a samosprávou prostredníctvom ich angažovanosti do procesu, ktorý podporuje neustály sociálny dialóg. Tento participačný proces bude viesť študentov k tomu, aby spoznali obecnú administratívu a politiky, ktoré sa realizujú na územnej úrovni, s osobitným dôrazom na ekologické postupy.

HLAVNÉ KONKRÉTNE ČINNOSTI PRACOVNÉHO BALÍKA SÚ:

 

A2.1
Zapojenie škôl a samospráv.

A2.2
Budovanie povedomia o zelených a environmentálnych politikách

A2.3 
Zhromažďovanie zavedených hmotných a nehmotných ekologických postupov.

A2.4
Výber reprezentatívnych zavedených ekologických postupov.

HLAVNÉ CIELE TOHTO PRACOVNÉHO BALÍKA SÚ:

  • Zmiernenie odstupu medzi mestom a študentmi.
  • Zvyšovanie zručností a povedomia mladých ľudí o environmentálnych a zelených politikách.
  • Ponuka pre samosprávy na nadviazanie kontaktov s mladými občanmi.
  • Vytvorenie participatívnej komunity medzi mestami a školami na úrovni EÚ.
  • Vytvorenie katalógu s politickými stratégiami a postupmi uplatňovanými v Taliansku a Turecku.

Pracovný balík 3

Zelená Nová Dohoda a výzvy STEAM

Konkrétnymi cieľmi pracovného balíka 3 sú zlepšiť zručnosti STEAM v súvislosti s environmentálnymi a výzvami Európskej Zelenej Dohody, aby boli mladí občania viac uvedomelí a zvýšila sa ich občianska angažovanosť.

Aktivity pracovného balíka 3  sú navrhnuté s cieľom zvýšiť vedomosti študentov, ktoré sú kľúčom k príprave nových generácií na zelenšiu budúcnosť. Informovanosť o politikách uplatňovaných na úrovni územia (pracovný balík 2) poskytuje študentom väčšie povedomie o otázkach, ktoré je potrebné riešiť a ďalej študovať ako študijné predmety STEAM. Lekcie, ktoré sa budú organizovať počas aktivít tohto pracovného balíka, poskytnú mladým občanom podnety, aby mohli čeliť environmentálnym výzvam s väčšou uvedomelosťou.  Lekcie zamerané na problematiku STEAM a princípy Európskej Zelenej Dohody budú základom aktivít v rámci týchto lekcií. Občianske cítenie bude podnecované neustálou diskusiou s odborníkmi a výskumníkmi a vzájomnou výmenou informácií so študentmi na európskej úrovni (študenti v Taliansku a Turecku).

HLAVNÉ KONKRÉTNE ČINNOSTI PRACOVNÉHO BALÍKA SÚ:

 

A.3.1
Zvyšovanie vedomostí o Novej Európskej Zelenej výzve

A.3.2
Rozvoj zručností prostredníctvom dôkladného skúmania STEAM

A.3.3
Pilotné hodnotenie zlepšenia zručností študentov EÚ

HLAVNÉ KONKRÉTNE ČINNOSTI PRACOVNÉHO BALÍKA SÚ:

  • Zvyšovanie povedomia mladých občanov o ekologických výzvach prostredníctvom rozširovania znalostí v oblasti STEAM.
  • Vytvorenie vzdelávacej príručky FuCIN na hlbšie pochopenie environmentálnych výziev EÚ a STEAM.
  • Hodnotiaca správa sledujúca vývoj očakávaní, cieľov a poukazujúca na slabé stránky.

Pracovný balík 4

Digitálne nástroje pre budúcich občanov

Konkrétnymi cieľmi pracovného balíka 4 sú zlepšiť digitálne zručnosti študentov pri implementácii digitálnych nástrojov na propagáciu ekologických postupov na úrovni EÚ, ktoré spoločne navrhli študenti a samosprávy.

Aktivity pracovného balíka 4 sú zamerané na zvýšenie digitálnych zručností, ktoré nie sú hlbšie obsiahnuté v školských osnovách, s cieľom zvýšiť digitálnu gramotnosť žiakov aj vo vzťahu k systému DigiComp 2.1. Laboratórne cvičenia a lekcie realizuje tím odborníkov s cieľom zvýšiť povedomie mladých ľudí o ich vlastných digitálnych a komunikačných zručnostiach v dôležitých témach. Okrem toho cieľom aktivity je zvýšiť pocit spolupatričnosti občanov k obci, zvýšiť povedomie o výzvach a zavedených ekologických politikách.

HLAVNÉ KONKRÉTNE ČINNOSTI PRACOVNÉHO BALÍKA SÚ:

 

A4.1
Rozširovanie znalostí v IKT pomocou inteligentného multimediálneho IKT vzdelávania

A4.2
Spoluvytváranie digitálnych nástrojov na šírenie informácií o výzve Zelená Nová Dohoda a ekologických postupoch v rámci STEAM

A4.3
Vývoj digitálnych nástrojov týkajúcich sa zelených postupov vo výzvach Novej Zelenej Dohody za účelom ich zdieľania na úrovni EÚ

HLAVNÉ KONKRÉTNE ČINNOSTI PRACOVNÉHO BALÍKA SÚ:

  • Posilňovanie digitálnych a technologických zručností študentov.
  • Vytvorenie FuCIN IKT príručky s plánmi vyučovacích hodín a materiálmi pre učiteľov a študentov IKT.
  • Spoluvytváranie digitálnych nástrojov pre FuCIN.
  • Posilnenie participatívnej komunity medzi samosprávami a školami na úrovni EÚ.