FUCIN- FUture Citizen INvolved, ERASMUS+ Programı, KA220-SCH Okul Eğitiminde İş Birliği Ortaklıkları eylemi (Anlaşma no. 2023-1-IT02-KA220-SCH-000158051) kapsamında Avrupa Birliği tarafından ortaklaşa kurulan bir ERASMUS+ projesidir. Proje, yarının vatandaşları olarak çocukları, yeşil politikalara ve bölgesel yönetim tercihlerine daha aktif katılım yoluyla yerel, ulusal ve Avrupa düzeyindeki kurumlara yakınlaştırmayı amaçlamaktadır.

Projemizin arkasındaki nedenler, gençlerin yanı sıra yetişkinlerin de kurumlara iklim değişikliğinin zorlukları ve eko-sürdürülebilir şehir ve peyzajlara yönelik artan ihtiyaç karşısında kayıtsızlık ve eylemsizlik olarak algılanan duruma karşı mevcut mesafe ve güvensizlik durumuyla bağlantılıdır.

FUCIN, bu ilgi çekici hedefe ulaşmayı ve çocuklara iyi bölgesel uygulamaların değerlendirilmesinde Kurumlar için aktif ve gerekli bir parça olma hissini yaşatmayı ve Avrupa Yeşil Mutabakatı (EDG) bağlamında Avrupalı kurumlar tarafından kendi bölgelerinin yönetimine yönelik stratejilerin anlaşılması ve değerlendirilmesinde diğer vatandaşlar için değerli bir kaynak olmayı amaçlamaktadır. Aynı zamanda bu, Avrupa Komisyonu’nun 2019-2027 AB Gençlik Stratejisi ve 2018 Gençlerin Katılımı, Bağlanması ve Güçlendirilmesi Kampanya İletişimi ile tüm ülkelere yatırım yaptığı bir hedef olan karar verici vatandaşlığın ve aktif politikanın aktif bir parçası olarak, öğrencileri doğrudan kendileri tarafından belirlenen ve seçilen STEAM konularını merak etmeye ve derinleştirmeye itecek bir strateji olacaktır.

FUCIN’IN GENEL AMAÇLARI ŞUNLARDIR:

1.

Avrupa Yeşil Mutabakatı çerçevesinde sürdürülebilir ve yeşil yerel politikaların geliştirilmesi ve iletişimi ortak hedefiyle aktif vatandaşlığın teşvik edilmesi.

2.

Sosyal ve aktif vatandaşlığın teşvik edilmesi ve pekiştirilmesinde temel ve stratejik araçlar olarak öğrencilerin yaşamlarında yaygınlaşan yeni teknolojilerin sürdürülmesi.

 

3.

Genç vatandaşların STEAM konularının çalışılmasını teşvik etmek için önemli gördükleri Yeşil Mutabakat temalarını, onlar için doğal ve uygun olan ifade edici dillerle bir kaldıraç olarak kullanılması.

 

Proje uygulaması sırasında öğrenciler, yenilikçi yeşil çözümler önererek ve yerel topluluklar için iletişim stratejileri tasarlayarak aktif bir vatandaşlık uygulamak için STEAM temalarını derinleştireceklerdir. Nesiller arası diyalog (WP2), hayat boyu yaygın öğrenme (WP3) ve dijital iletişim (WP4) yoluyla öğrenciler sürdürülebilir büyüme, Avrupa kimliğini güçlendirmek için sosyal uyum ve aktif vatandaşlık önerilerini oluşturacaklardır.

BEKLENEN SONUÇLAR:

İş birliği.

Yaygın öğrenme yoluyla sivil eylem ve yaratıcılığın yanı sıra nesiller arası ve Avrupa aktif vatandaşlığı.

Dijital ve etkili iletişim yolu.

Öğrenciler tarafından teşvik edilen bu yol, sürdürülebilir büyüme, Avrupa Yeşil Mutabakatı (EGD) ve çevresel zorluklara ilişkin yeni farkındalıkları paylaşmanın bir yolu olacaktır.

 

Yaşayan bir topluluk.

Genç vatandaşların, politika yapıcıların ve araştırmacıların yeşil kapsayıcı bir dönüşüm için deneyimlerini ve vizyonlarını paylaştıkları yer.