FuCIN projesinin özel bir gücü, öngörülen tüm faaliyetleri başarılı bir şekilde organize etmek, uygulamak ve gerçekleştirmek için tamamlayıcı uzmanlığa sahip iyi dengelenmiş konsorsiyumudur. FuCIN ortakları, aktif vatandaşlar olarak öğrencilerin ve açık ve işbirlikçi kurumlar olarak belediyelerin işbirlikçi katılımının uygulanmasında projenin sivil katılım ruhunun özünü temsil etmektedir.

Üç farklı ülkeye (İtalya, Türkiye ve Slovakya) mensup 7 farklı ortak, FuCIN projesi tarafından belirlenen hedeflere ulaşmak için yakın işbirliği içinde çalışacak.

Ulusal Araştırma Konseyi (CNR) İtalya’daki en büyük kamu araştırma kurumudur ve projede yer alan Biyoekonomi Enstitüsü (IBE) güçlü bir disiplinler arası ve mükemmel değer ve proje kaynaklarına sahiptir. IBE’nin misyonu, küresel değişikliklere karşı azaltma ve uyum stratejilerinin tanımlanmasını, biyolojik çeşitliliğin artırılmasını ve gıda, üretim, inşaat ve enerji için biyolojik kaynakların kullanımına yönelik sürdürülebilir sistemlerin geliştirilmesini desteklemek için eğitim ve öğretim de dahil olmak üzere her alanda çalışmaktır.

INAK, Slovakya’da bulunan ve çocuklar, gençler ve yetişkinler olmak üzere çeşitli hedef gruplara eğitim destek faaliyetleri sağlayarak insan kaynaklarının ve öğrencilerin temel yeterliliklerinin geliştirilmesine odaklanan bir STK’dır. INAK, yaşam boyu öğrenme, doğa ve çevre koruma ilkelerinin yanı sıra açık havada öğrenme ve doğal ve kültürel mirasla ilişki kurma ilkelerini desteklemektedir.

VAKIF k12, 2014 yılında 21.yüzyıl öğrencileri ve öğretmenleri için yeni bir öğrenim ekosistemi fikrini yönetmek amacıyla kurulmuş, kâr amacı gütmeyen bir sivil toplum kuruluşudur. Gerçek bir STEM yeterlilikleri yükseltmesi için fen-teknoloji-mühendislik-matematik disiplinlerini birleştiren sınıf birimleri ile okulun tüm yönetim ve ders edinimine dayalı öğrenme süreçlerinin web tabanlı organizasyonunu yapmaktadır.

ITT Marco Polo, Floransa’da (İtalya) bulunan ve genç öğrencileri profesyonel olarak turizm sektöründe çalışmaya hazırlamaya yönelik özel bir eğitim çalışma planı öneren bir devlet ortaöğretim teknik okuludur. Aynı zamanda dilbilimsel bir ortaokul olarak eğitim hazırlığı da sunmaktadır.

Calenzano, toplam 76,97 km² yüzölçümüne sahip bir Toskana belediyesidir (İtalya). Belediye yönetimi, birkaç yıldır, kırsal ve kent çevresi bölgenin aktif bir şekilde korunması ve sürdürülebilir bir şekilde geliştirilmesini amaçlayan, bölgesel kaynakların ve yerel kalkınmanın yönetişimine yönelik ortak bir strateji izlemektedir.

Türkiye’de bulunan Bilimce Derneği, iklim değişikliği ve sürdürülebilirlik alanlarında sonuç ve politikalar geliştirmek, uygulamak, yaygınlaştırmak ve bu alanlarda farkındalık yaratmak amacıyla kurulmuştur. Bilimce Derneği, kamu yönetimlerinin eylemlerinin vatandaşların refahına etkisi konusunda farkındalık çalışmaları yürüten bir politika yapıcılar, paydaşlar ve üniversite platformudur.

Marmara Belediyeler Birliği (MBB), Türkiye’nin ilk ve en büyük bölgesel yerel yönetim birliğidir. MBB’nin merkezi İstanbul’dadır. MBB, çevre, kentleşme, göç ve sosyal uyum, yerel diplomasi, yerel ekonomik kalkınma, dayanıklılık, kentsel teknoloji ve inovasyon gibi alanlarda faaliyetler yürütmektedir.